perjantai 24. lokakuuta 2014

Ääriviivoja ja värejä

Illustratorin kanssa harjoittelu jatkuu. Nyt teimme tavallaan läpi piirteän huoneita ja lisäsimme niihin omia printtejämme. Tai näin ainakin periaatteessa piti tehdä. Itse kuitenkin tavallaan epäonnistuin ääriviivojen piirtämisessä. Kaikista järkevistä piirto-ohjelmista poiketen Illustratorissa kuvion muoto täytyy tehdä kerralla loppuun tai muuten sitä ei voi täyttää. Turhauttavaa! Tästä johtuen "jouduin" (lue: sain) tehdä väritykset ja sellaiset vanhalla kunnon photoshopilla <3
Näin pitkälle pääsin pelkän Illustratorin kanssa


Tähän väliin on pakko sanoa, että Illustratorilla viivojen tekeminen vaihtelee rajusti rentouttavan ja turhauttavan välillä. Tällä kertaa se oli lähinnä rentouttavaa, kunnes aloin piirtämään tuota pyöreää pöytää. Siinä kohtaa turhauduin pahemman kerran ja päätin jättää sen vain tuollaiseksi oudoksi.

Ja tässä on printtejäni (ja yksi sarjakuvasivu) muokattuna

Huomasin juuri, että kirjoitan photoshopin automaattisesti pienellä ja Illustratorin samalla tavalla suurella. Koitan tästä merkinnästä eteenpäin muistaa kirjoittaa molemmat isolla alkukirjaimella.

Mutta asiasta seuraavaan! Meidät määrättiin tekemään tilakuva myös käsin. Tämä ei onnistunut läheskään yhtä hyvin kuin koneella tehty kuva, mutta joudun vastentahtoisesti laittamaan senkin tänne blogiin.

 Perspektiivi on useammasta kohtaa pielessä, väritys on laadultaan melko kyseenalaista ja muutenkaan en tykkää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti