tiistai 9. syyskuuta 2014

Ennen Epidemiaa

Viikkoja ennen nykyistä printtiäni piirsimme kaikenlaista ja valitsimme kaikki piirroksistamme yhden, jonka kanssa harjoittelimme sen muokkaamista photoshopilla. Silloisista vähäisistä kuvistani valitsin pienen lohikäärmeen pään, joka vaati hyvin paljon muokkaamista




Ilman hiirtä tai piirtopöytää oli yhtä tuskaa lisätä mustia alueita ja tehdä monet suomut valkoisiksi. Alunperin nimittäin jokaisen suomun poikki kulki viiva tai useampikin (kuvassa niitä ei enää kaikissa ole). Pienenä se oli näyttänyt oikein kivalta mutta suurennettuna se näytti lähinnä sotkuiselta. Tämän suuren urakan jälkeen oli aika tehdä siitä kuvio ja testailla erillaisia värejä.

Ainoa versio, joka yhä löytyy tikultani

Lohikäärme tosiaankin oli vain harjoitus, jota ei tarvinnut ottaa kovinkaan vakavasti. Todellisen kuvion tekeminen oli paljon vaikeampi rasti. Alunperin ajattelin vain kopioida rotan(?) ja asetella ne jotenkin.
Mitä olisi voinut olla...
Onneksi lisäsin kallon ja Ingetingin ja aloin tehdä siitä kuviota. Suurin ongelma oli yllättävää kyllä hahmojen alöla olevan maan kanssa. Läppärin kosketusjutulla (kai silläkin on kunnon nimi...) piirtäminen oli yhtä tuskaa ja maasta tuli omien sanojeni mukaan "epäkontrolloitua röpelyyttä". Tämä oli hyvin ärsyttävää, joten koitin miltä se näyttäisi kolmiona
 
Tulostin molemmat versiot paperille ja katselin niitä. Kolmio oli mielestäni jotenkin tylsä, mutta epäkontrolloitu röpelyys oli kauheaa katseltavaa. Opettajan avulla tein luokassa pikaisen gallupin siitä, kumpi versio on parempi. Yllätyin miten paljon kolmiosta tykättiin. Pitkällisen mietinnän jälkeen menin takaisin photoshoppiin ja tein pari nopeaa vetoa pyyhekumilla röpelyyteen ja siitä tuli kelvollinen. Epidemia oli syntynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti