tiistai 2. syyskuuta 2014

Edistystä ja epidemia

Viimeksi angstasin siitä miten vaikeaa kuvion tekeminen on, mutta ilokseni voin sanoa, että edistystä on tapahtunut:
Kuvion tiedostonimi on muuten Epidemia
Päädyin sitten lisäämään kuvioon Ingetingin ja sen himskatin kallon. Olin hyvin tyytyväinen tähän kunnes alettiin puhua asettelusta, eri värisistä versioista ja kuvion toistumisesta. Tämä kun ei oikein ole sellainen kuvio, joka toistuu useita kertoja ja pelkään myöskin ettei se näytä hyvältä muuna kuin mustana. Pelkän Ruton olisin voinut asetella vaikka kuinka monella tavalla, mutta ei mahda mitään enää, sillä tämä kuva on jo laitettu kalvolle. Ja valotettu seulalle. Heh.



 Oli oikein mukavaa koittaa selittää vanhemmille miten koko prosessi tapahtui. Selityksieni perusteelta he tuskin tajusivat miten upealta tuntui kun valotuksen jälkeen pesin (ei ehkä tässä paras sana, mutta...) seulaa ja kuvio tuli hitaasti esiin. Yhtäkkiä kaikki vaiva ja nyhrääminen oli sen arvoista. Itselleni tämä oli mahtavampi hetki kuin samalla seulalla painaminen ensimmäistä kertaa. Tai toista. Tai kolmatta.

Kun olin painanut kuvion mustalla kahdesti, sinisellä kahdesti ja punaisella kerran päätin kokeilla jotain muuta. Asettelin seulan toisen sinisen kuvan päälle, jonka olin vahingossa painanut pahan rypyn päälle, ja painoin sen päälle hitusen eri kohtaan punaisella. Lopputulos näytti pelkkää yksiväristä kuviota upeammalta.

Tulee mieleen 3D-kuvat


 Joten loogisesti päätin testata myös miltä näyttäisi painaa mustan päälle. Vedin vain kerran vähällä värillä ja väriä ei tullut kaikkialle, mutta se näyttää juurikin sen takia mielestäni hienolta.

Kallo on tässä paras osa

 Kaikkein ihmeellisintä seulassani on miten monet kallon pienistä yksityiskohdista jotka olivat katoamisuhan alla säilyivät, mutta Ingetingin hännän yläosa ei millään tullut painokelpoiseksi. Ehkä sitä kohtaa olisi pitänyt pestä (yhä tavallaan väärä sana, kertokaa jos on parempi) enemmän, mutta kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen. Opin myös, että Epidemia ei näytä aivan surkeilta muunkaan värisenä, vaikka musta onkin paras. Voisi olla kiinnostavaa nähdä se myös mustalle kankaalle painettuna valkoisella värillä.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti